Muntsiroop.

KRUIDEN
Plaats reactie
maria
Site Admin
Berichten: 22
Lid geworden op: 07-11-2014 11:30

Muntsiroop.

Bericht door maria » 07-11-2014 14:20

Muntsiroop.
voor 1 liter.
1/2 liter water
bosje verse munt (200 gram Marokkaanse of viltmunt)
1 kg suiker,
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
Bereidingswijze
Breng 1/4 liter water aan de kook.
Was de munt en schud het water eruit.
Leg de munt in een weckfles van 1 liter en overgiet hem met kokend water.
Laat het geheel goed afgesloten gedurende drie dagen staan.
Zeef de munt en laat hem goed uitlekken.
Bewaar het aftreksel.
Breng opnieuw 1/4 liter water aan de kook.
Los de suiker hierin op en laat afkoelen.
Voeg het vruchtensap toe en vervolgens het muntaftreksel.
Spoel voldoende flessen om met hete soda, spoel ze na met heet water en vul ze met de siroop.
Sluit de flessen goed af.
Tip.
Om een groene kleur te verkrijgen, kun je wat kooknat van spinazie toevoegen of wat spinazie laten meetrekken met de munt.
Serveertips:
Leng een kleine hoeveelheid siroop aan met bronwater, al dan niet met prik.
Serveren met ijs en een takje munt en/of een schijfje citroen.
Heel feestelijk is het om de rand van het glas even te bevochtigen en in suiker te dopen, voordat je het vult!

Plaats reactie

Terug naar “KRUIDEN”