Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt.

OVENSCHOTELS.
Plaats reactie
maria
Site Admin
Berichten: 22
Lid geworden op: 07-11-2014 11:30

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt.

Bericht door maria » 07-11-2014 15:10

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt.
Ingrediënten voor 6 personen.
1 ½ kg aardappelen .
1 kg winterpeen.
2 grote uien.
2 teentjes knoflook.
500 gram rundergehakt.
peper, zout,nootmuskaat.
3 runderbouillontabletten.
worcestershiresaus.
50 gram geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
Grote ovenschaal
Bereiding.
Aardappelen schillen en in grove stukken snijden.
Winterpeen schillen en in stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en fijnhakken.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter.
Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.).
oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op 5 eetlepels kooknat bij het gehakt voegen).
Wortelen mengen door het gehakt.
Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal.
Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas.
In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt.
Ongeveer 10-15 minuten.

Plaats reactie

Terug naar “OVENSCHOTELS.”