Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt.
Ingrediënten voor 6 personen.
1 ½ kg aardappelen .
1 kg winterpeen.
2 grote uien.
2 teentjes knoflook.
500 gram rundergehakt.
peper, zout,nootmuskaat.
3 runderbouillontabletten.
worcestershiresaus.
50 gram geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
Grote ovenschaal
Bereiding.
Aardappelen schillen en in grove stukken snijden.
Winterpeen schillen en in stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en fijnhakken.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter.
Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.).
oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op 5 eetlepels kooknat bij het gehakt voegen).
Wortelen mengen door het gehakt.
Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal.
Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas.
In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt.
Ongeveer 10-15 minuten.
Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt.
OVENSCHOTELS.
Ga naar
- AARDAPPEL GERECHTEN.
- ↳ AARDAPPEL SOEPEN.
- ↳ AARDAPPELPUREE'S.
- ↳ AARDAPPELS GEVULD.
- ↳ AARDAPPELS UIT DE KOEKENPAN.
- ↳ AARDAPPELS UIT DE OVEN.
- ↳ AARDAPPELSALADE'S.
- BBQ.
- ↳ BBQ
- ↳ BBQ SAUZEN EN MARINADE'S.
- BORREL HAPJES.
- ↳ BORREL HAPJES.
- BOTERS.
- ↳ BOTERS.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE BBM.
- ↳ BROOD UIT DE OVEN.
- CHOCOLADE.
- ↳ CHOCOLADE.
- COCKTAILS.
- ↳ COCKTAILS MET ALCOHOL.
- ↳ COCKTAILS ZONDER ALCOHOL.
- DIEET GERECHTEN.
- ↳ DIEET GERECHTEN.
- EENPANS GERECHTEN.
- ↳ EENPANS GERECHTEN.
- FEESTDAGEN.
- ↳ KERSTMIS.
- ↳ OUD EN NIEUW.
- ↳ PASEN.
- FLAVORWAVE TURBO/COMFORTCOOK/HALOGEEN OVEN.
- ↳ FLAVORWAVE TURBO/COMFORTCOOK/HALOGEEN OVEN.
- FRUIT GERECHTEN
- ↳ FRUIT GERECHTEN.
- GEBAK.
- ↳ CAKE.
- ↳ CUPE CAKE'S.
- ↳ KOEKJES.
- ↳ MUFFINS.
- ↳ TAARTEN.
- HUISHOUDELIJKE TIPS.
- ↳ GEZONDHEIDS- TIPS.
- ↳ HUISHOUDELIJKE TIPS.
- ↳ TUIN TIPS.
- JOODSE RECEPTEN.
- ↳ JOODSE RECEPTEN.
- KRUIDEN.
- ↳ KOKEN MET KRUIDEN.
- ↳ KRUIDEN
- LEKKERE BROODJES.
- ↳ LEKKERE BROODJES.
- MILKSHAKE & SMOOTHIES.
- ↳ MILKSHAKE & SMOOTHIES.
- OOSTERSE GERECHTEN.
- ↳ A.
- ↳ B.
- OVENSCHOTELS.
- ↳ OVENSCHOTELS.
- SALADE'S.
- ↳ SALADE'S.
- SAMBALS.
- ↳ SAMBALS.
- SAUZEN & MARINADE'S.
- ↳ SAUZEN & MARINADE'S.
- SOEPEN.
- ↳ SOEPEN.
- VIS.
- ↳ VIS.
- VLEES.
- ↳ VLEES.
- VOORSTELLEN.
- ↳ VOORSTELLEN.
- WEIGHT WATCHERS.
- ↳ WEIGHT WATCHERTS.
- WELKOM OP MIJN FORUM.
- ↳ WELKOM OP MIJN FORUM, WILT U HIER KIJKEN MOET U ZICH EERST AANMELDEN.
- WERELD GERECHTEN.
- ↳ WERELD GERECHTEN.