Baba Ganoesj.

JOODSE RECEPTEN.
Plaats reactie
maria
Site Admin
Berichten: 22
Lid geworden op: 07-11-2014 11:30

Baba Ganoesj.

Bericht door maria » 09-11-2014 14:12

Baba Ganoesj.
Ingrediënten voor 2-4 personen.
2 flinke aubergines.
4 eetlepels tahin.
2-3 grote tenen knoflook.
sap van een citroen.
flinke scheut kwaliteitsolijfolie.
1 eetlepel gehakte bladpeterselie.
handjevol granaatappelpitten.
peper en zout.
pita’s.
Bereiding.
Leg de aubergines op de pandragers van je gasfornuis en zet het vuur halfhoog.
Rooster ze een paar minuten aan alle zijden, ruim tien minuten in totaal.
De schil moet dan helemaal zijn geblakerd.
Snijd de aubergines in de lengte door en laat het vruchtvlees (enigszins) afkoelen.
Roer met een vork de tahin en het citroensap door elkaar in een flinke kom of schaal.
Je zal zien dat de tahin niet vloeibaarder wordt, maar juist stugger en qua structuur steeds meer op cement gaat lijken.
Schep het rokerige vruchtvlees uit de aubergines.
Voorkom dat er stukjes van de schil meekomen.
Prak het vruchtvlees door de tahin.
Voeg ook de zo fijn mogelijk gehakte tenen knoflook toe.
Geef met olijfolie de baba ganoesj haar gewenste dikte.
Breng op smaak met (flink wat) zout en peper.
Schep de baba ganoesj in een ondiepe schaal.
Bestrooi met de peterselie en de granaatappelpitjes en besprenkel met wat extra olijfolie.
Serveer met licht geroosterde pita’s.

Plaats reactie

Terug naar “JOODSE RECEPTEN.”