Baba Ganoesj.
Ingrediënten voor 2-4 personen.
2 flinke aubergines.
4 eetlepels tahin.
2-3 grote tenen knoflook.
sap van een citroen.
flinke scheut kwaliteitsolijfolie.
1 eetlepel gehakte bladpeterselie.
handjevol granaatappelpitten.
peper en zout.
pita’s.
Bereiding.
Leg de aubergines op de pandragers van je gasfornuis en zet het vuur halfhoog.
Rooster ze een paar minuten aan alle zijden, ruim tien minuten in totaal.
De schil moet dan helemaal zijn geblakerd.
Snijd de aubergines in de lengte door en laat het vruchtvlees (enigszins) afkoelen.
Roer met een vork de tahin en het citroensap door elkaar in een flinke kom of schaal.
Je zal zien dat de tahin niet vloeibaarder wordt, maar juist stugger en qua structuur steeds meer op cement gaat lijken.
Schep het rokerige vruchtvlees uit de aubergines.
Voorkom dat er stukjes van de schil meekomen.
Prak het vruchtvlees door de tahin.
Voeg ook de zo fijn mogelijk gehakte tenen knoflook toe.
Geef met olijfolie de baba ganoesj haar gewenste dikte.
Breng op smaak met (flink wat) zout en peper.
Schep de baba ganoesj in een ondiepe schaal.
Bestrooi met de peterselie en de granaatappelpitjes en besprenkel met wat extra olijfolie.
Serveer met licht geroosterde pita’s.
Baba Ganoesj.
JOODSE RECEPTEN.
Ga naar
- AARDAPPEL GERECHTEN.
- ↳ AARDAPPEL SOEPEN.
- ↳ AARDAPPELPUREE'S.
- ↳ AARDAPPELS GEVULD.
- ↳ AARDAPPELS UIT DE KOEKENPAN.
- ↳ AARDAPPELS UIT DE OVEN.
- ↳ AARDAPPELSALADE'S.
- BBQ.
- ↳ BBQ
- ↳ BBQ SAUZEN EN MARINADE'S.
- BORREL HAPJES.
- ↳ BORREL HAPJES.
- BOTERS.
- ↳ BOTERS.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE BBM.
- ↳ BROOD UIT DE OVEN.
- CHOCOLADE.
- ↳ CHOCOLADE.
- COCKTAILS.
- ↳ COCKTAILS MET ALCOHOL.
- ↳ COCKTAILS ZONDER ALCOHOL.
- DIEET GERECHTEN.
- ↳ DIEET GERECHTEN.
- EENPANS GERECHTEN.
- ↳ EENPANS GERECHTEN.
- FEESTDAGEN.
- ↳ KERSTMIS.
- ↳ OUD EN NIEUW.
- ↳ PASEN.
- FLAVORWAVE TURBO/COMFORTCOOK/HALOGEEN OVEN.
- ↳ FLAVORWAVE TURBO/COMFORTCOOK/HALOGEEN OVEN.
- FRUIT GERECHTEN
- ↳ FRUIT GERECHTEN.
- GEBAK.
- ↳ CAKE.
- ↳ CUPE CAKE'S.
- ↳ KOEKJES.
- ↳ MUFFINS.
- ↳ TAARTEN.
- HUISHOUDELIJKE TIPS.
- ↳ GEZONDHEIDS- TIPS.
- ↳ HUISHOUDELIJKE TIPS.
- ↳ TUIN TIPS.
- JOODSE RECEPTEN.
- ↳ JOODSE RECEPTEN.
- KRUIDEN.
- ↳ KOKEN MET KRUIDEN.
- ↳ KRUIDEN
- LEKKERE BROODJES.
- ↳ LEKKERE BROODJES.
- MILKSHAKE & SMOOTHIES.
- ↳ MILKSHAKE & SMOOTHIES.
- OOSTERSE GERECHTEN.
- ↳ A.
- ↳ B.
- OVENSCHOTELS.
- ↳ OVENSCHOTELS.
- SALADE'S.
- ↳ SALADE'S.
- SAMBALS.
- ↳ SAMBALS.
- SAUZEN & MARINADE'S.
- ↳ SAUZEN & MARINADE'S.
- SOEPEN.
- ↳ SOEPEN.
- VIS.
- ↳ VIS.
- VLEES.
- ↳ VLEES.
- VOORSTELLEN.
- ↳ VOORSTELLEN.
- WEIGHT WATCHERS.
- ↳ WEIGHT WATCHERTS.
- WELKOM OP MIJN FORUM.
- ↳ WELKOM OP MIJN FORUM, WILT U HIER KIJKEN MOET U ZICH EERST AANMELDEN.
- WERELD GERECHTEN.
- ↳ WERELD GERECHTEN.